CCTV MONITORING PRIVACY NOTICE

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΝΤΕΟΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ (CCTV)

 

For English please scroll down

Η εταιρεία «LAMDA ΔΟΜΗ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Ακινήτων (εφεξής «LAMDA» ή «Εταιρεία») είναι Υπεύθυνη Επεξεργασίας, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation, εφεξής και ως «ΓΚΠΔ» ή «GDPR») και τον εθνικό Νόμο 4624/2019 για τα προσωπικά δεδομένα. Στην παρούσα Δήλωση σας παρέχουμε πληροφορίες αναφορικά με την επεξεργασία των δεδομένων εικόνας και βίντεο κατά τη λειτουργία του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης (CCTV) στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας μας.

Ποια προσωπικά σας δεδομένα επεξεργαζόμαστε;

Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγονται κατά τη λειτουργία του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης είναι δεδομένα εικόνας και βίντεο των επισκεπτών και εργαζομένων της Εταιρείας μας.

Σκοπός επεξεργασίας και νομική βάση:

Χρησιμοποιούμε σύστημα επιτήρησης για τον σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη βάσει των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνος επεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1. στ ΓΚΠΔ).

Ανάλυση εννόμων συμφερόντων

Το έννομο συμφέρον μας συνίσταται στην ανάγκη να προστατεύσουμε τον χώρο μας και τα αγαθά που ευρίσκονται σε αυτόν από παράνομες πράξεις, όπως ενδεικτικά από κλοπές. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας καθώς και της περιουσίας του προσωπικού μας και τρίτων που νομίμως ευρίσκονται στον επιτηρούμενο χώρο. Συλλέγουμε μόνο δεδομένα εικόνας και περιορίζουμε τη λήψη σε χώρους που αξιολογήσαμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τέλεσης παράνομων πράξεων π.χ. κλοπής, όπως στην είσοδο, χωρίς να εστιάζουμε σε χώρους όπου ενδέχεται να περιορίζεται υπέρμετρα η ιδιωτική ζωή των προσώπων των οποίων λαμβάνεται η εικόνα, περιλαμβανομένου του δικαιώματός τους στον σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Mε ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας;

Το τηρούμενο υλικό είναι προσβάσιμο μόνο από το αρμόδιο / εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του χώρου, καθώς επίσης και τρίτες εταιρείες, όπως η εταιρεία φύλαξης της LAMDA και σε άλλες εταιρείες όπως εταιρείες του ομίλου ή τρίτες εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για την εκπλήρωση των σκοπών της παρούσας. Το υλικό αυτό δεν διαβιβάζεται σε τρίτους, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά πρόσωπα ή αγαθά του υπευθύνου επεξεργασίας, β) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και γ) προς το θύμα ή τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

Πώς προστατεύει η Εταιρεία τα δεδομένα σας;

Η Εταιρεία μας έχει λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα, σύμφωνα με τα τεχνολογικά πρότυπα και τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, είτε από την ίδια είτε από τρίτα μέρη για λογαριασμό της, είναι σύννομη, ενδεδειγμένη και διαθέτει το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας για να αποτρέψει κάθε μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία πρόσβαση, επεξεργασία, διαγραφή, αλλοίωση ή άλλη χρήση αυτών.

Για πόσο χρονικό διάστημα θα τηρούνται τα δεδομένα σας;

Τηρούμε τα δεδομένα για δεκαπέντε (15) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό διαπιστώσουμε κάποιο περιστατικό, απομονώνουμε τμήμα του βίντεο και το τηρούμε έως και έναν (1) μήνα ακόμα, με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, ενώ αν το περιστατικό αφορά τρίτον θα τηρήσουμε το βίντεο έως και τρεις (3) μήνες ακόμα.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας;

Τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστε την εικόνα σας και, εφόσον αυτό ισχύει, να λάβετε αντίγραφο αυτής.
  • Δικαίωμα περιορισμού: έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, όπως για παράδειγμα να μη διαγράψουμε δεδομένα τα οποία θεωρείτε απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.
  • Δικαίωμα διαγραφής: έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα σας.

Η άσκηση ενός εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων σας γίνεται με υποβολή σχετικού έγγραφου αιτήματός σας προς την Εταιρεία μας στο οποίο αναλαμβάνουμε να απαντήσουμε εντός προθεσμίας ενός (1) μήνα από την παραλαβή του. Γίνεται μνεία ότι η εν λόγω προθεσμία δύναται να παραταθεί για δύο (2) επιπλέον μήνες λαμβανομένης υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματός σας, ως και του αριθμού των εν γένει αιτημάτων.

Περαιτέρω, η Εταιρεία μας αναλαμβάνει την υποχρέωση να σας ενημερώσει, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για τυχόν παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία ενδέχεται να θέσει σε υψηλό κίνδυνο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας και υπό την προϋπόθεση ότι τούτη δεν εμπίπτει σε μία από τις εξαιρέσεις που προβλέπει ρητά ο νόμος.

Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω για τυχόν απορίες/θέματα;

Για οποιαδήποτε δε απορία σας, διευκρίνιση ή αίτημά σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση personaldata@lamdadev.com.

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή.

Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/, τηλ. 2106475600.

Πληροφορίες σχετικά με το Σύστημα Βιντεοπαρακολούθησης:

Η Εταιρεία έχει εγκαταστήσει κάμερες, οι οποίες δεν καταγράφουν ήχο, εντός κι εκτός των εγκαταστάσεών της, σε κρίσιμα σημεία για την εποπτεία των χώρων, στους οποίους εμφανίζονται σημαντικά περιστατικά, όπως για παράδειγμα κλοπές, ατυχήματα και άλλων πράξεις που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο προσβολής τόσο την υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων της Εταιρείας όσο και την ιδιοκτησία της τελευταίας.

 

CCTV MONITORING PRIVACY NOTICE

The company “LAMDA DOMI SA” (hereinafter “LAMDA” or “Company”) is Data Controller of your personal data, pursuant to EU General Data Protection Regulation 679/2016 (hereinafter “GDPR”) and Greek Law 4624/2019 and Greek Law 4624/2019. This Privacy Statement is provided in order to inform you on the image and video data collected via CCTV monitoring.

Personal data we process

The Company collects image and video data of visitors and employees of the Company via the CCTV Monitoring System.

Purposes and legal basis of processing

LAMDA uses the CCTV Monitoring System for the protection of people and assets in its premises. The processing is necessary in the context of the legitimate interest of the Company that acts as a Data Controller (article 6(1) (f) GDPR).

Analysis of legitimate interest

The legitimate interest of the Company consists of the necessity of the latter to protect its premises and its assets from illegal actions, such as thefts. Moreover, the Company aims to protect life, physical integrity, health and property of our personnel and third parties that are legally in our premises. We collect image and video data from the entrance of our premises. Consequently, we do not monitor areas where your privacy would be excessively violated.

Recipients of your personal data

The CCTV footage is accessible by authorized personnel of the Company that provides security services, as well as third companies, such as the security company and other legal entities of our Group that collaborate with us for the purposes described above. The Company transfers the CCTV footage in the following cases: a) to competent judicial and law enforcement authorities when the footage provides evidence that is necessary for the investigation of an illegal action, that affects people or assets related the data controller, b) to competent judicial and law enforcement when they submit a request for data within the context of the exercise of their duties and c) to the victim or the perpetrator of an illegal action, when data may constitute evidence of proof.

How does the Company protect your personal data?

Our Company has implemented all appropriate organizational and technical measures, pursuant to applicable legal framework and standards in order to safeguard that processing of data, either by the Company or by any third party is legitimate, appropriate and secured against any non-authorized or illegal access, deletion, amendment or any other use of the data.

How long is your personal data retained?

The CCTV footage is retained for fifteen (15) days. Upon the expiration of this period, the data is automatically deleted. In case we realize that an incident has occurred within this period, we shall proceed with the separate storage of this part of the video and it will be stored for one (1) month, in order for the Company to further investigate the incident and the initiation of any legal actions to ensure the legitimate interests of the Company. In case the incident refers to third persons, the footage will be retained for three (3) additional months.

What are your rights?

According to applicable legislation, you have the following rights:

a) right of access: you have the right to be informed about the processing of your data and if this is the case to receive a copy of your data

b) right to restriction of the processing of your personal data: you have the right to request the restriction of processing. For example, you have the right to request from the Company not to delete data that you consider necessary for the establishment, exercise or defence of legal claims

c) right to erasure: you have the right to request the deletion of your data

d) right to object: you have the right to object to the processing of your data

You may exercise the aforementioned rights by submitting a request to our Company and we will reply within one (1) month upon receipt of the request. This deadline might be extended for two (2) additional months, in case your requests are excessive or complicated. Additionally, the Company shall inform you without any delay on any breach of your personal data, unless such breach falls within one of the exceptions, provided by law.

What is the contact person for any issues/requests?

For any queries, clarifications of requests with regards to your personal data protection, you may contact our email personaldata@lamdadev.com.

Complaint with the Hellenic Data Protection Authority

In case you feel that the processing of your personal data violates in any way the General Data Protection Regulation (GDPR), you have the right to lodge a complaint with the competent Data Protection Authority.

The competent Data Protection Authority for Greece is the Hellenic Data Protection Authority, 1-3 Kifissias, 1125 23 Athens, https://www.dpa.gr/, tel. 2106475600.

Information on CCTV System:

The Company has installed cameras that do not record sound, both inside and outside its premises, at places that are crucial for the surveillance of areas, where serious incidents may occur, such as thefts, accidents and other incidents that may put the health of employees or visitors of the Company and the property of the latter at risk.

Shops